header

Wat is nu zo bijzonder?

Kindercoach Denise met de Waar ben ik? kalender


Wie? Wat? Waar ben ik? kalender

Uit onze ervaring blijkt dat veel jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar niet precies weten wanneer zij hun vader of moeder weer zouden zien. Daarnaast bleek eveneens dat het voor kinderen niet altijd duidelijk was wanneer activiteiten zoals BSO, zwemmen, sport etc., plaatsvonden. Het is prettig en overzichtelijk voor het kind wanneer zowel vader als moeder de “Waar ben ik?” kalender hanteert. Dit geeft rust en laat ook zien dat papa en mama er altijd zijn. Ook al wonen zij in een ander huis. Uiteraard is deze kalender ook prima te gebruiken zonder dat ouders gescheiden zijn.


Autisme en ontwikkelingsstoornissen

De “Waar ben ik?” kalender  is door de ondersteuning in structuur en overzicht in de dagindeling een prima hulpmiddel voor  kinderen met gedrag, leer- en/of ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD, PDD-NOS, ADD en verdere aan autisme verwante stoornissen.
Dankzij de pictogrammen kunnen kinderen vanaf 4 jaar al zelf gebruik maken van deze kalender. De pictogrammen die wij gebruiken worden op veel basisscholen toegepast om kinderen te ondersteunen die nog niet of onvoldoende kunnen lezen.  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van “Waar ben ik?” kalender ?

Download dan onderstaande brochure.