header

Bestellingen van 17-27 februari

In de periode van 17 februari 2023 tot 27 februari 2023, zijn wij op vakantie en is ons kantoor gesloten. Wij zullen uw bestelling na terugkomst zo spoedig mogelijk verwerken.

Mijn ouders gaan scheiden. Wat nu?

Als de ouders gaan scheiden heeft dat een grote impact op de kinderen. De financiële uitdagingen zullen enigszins aan hun belevingswereld voorbijgaan. Echter, de emotionele gevolgen zijn des te groter.

Echtscheiding: het kind krijgt de rekening

Vroeger werd vaak gezegd dat kinderen beter af zijn met gescheiden ouders dan met ruziënde ouders.  Onderzoek wijst echter uit dat echtscheiding voor de kinderen grote problemen met zich mee kan brengen. Kinderen die een echtscheiding hadden meegemaakt bleken aanzienlijk slechter te presteren op school, hadden meer gedragsproblemen, een lager psychologisch en emotioneel welbevinden, een lager zelfbeeld en meer problemen op het gebied van sociale relaties dan kinderen uit intacte gezinnen. De gevolgen waren ongeveer hetzelfde voor jongens en voor meisjes, ook maakte het niet uit hoe oud het kind was tijdens de scheiding.

Rust en duidelijkheid

Als je gaat scheiden betekent dat een grote verandering in de dagelijkse structuur en routine van je kind(eren). Vooral bij jonge kinderen zijn deze veranderingen moeilijk te overzien en raakt hij/zij gemakkelijk zijn/haar houvast kwijt. De “Waar ben ik?” kalender is hier specifiek voor ontwikkeld om je kind weer zijn/haar controle en veiligheid te geven. Een prima hulpmiddel dus!

Zo weet een kind waar het aan toe is. En dat geeft een gerust gevoel!

Kindercoaching

In de praktijk is gebleken dat een juiste begeleiding voor de kinderen kan helpen bij het verlichten van gevolgen van scheidende ouders. Als één van de eerste bureaus in Nederland is Bosveld Scheidingsbemiddeling  begonnen met kinderbegeleiding tijdens en na echtscheiding.Bij Bosveld in regio Arnhem / Doetinchem en Nijmegen hebben ze een eigen kindercoach(Denise) in huis die zelf ook kind is van gescheiden ouders. Voor kinderen maakt het de drempel om hun verhaal te doen hierdoor een stuk kleiner.

Wilt u ook meer rust en duidelijkheid voor uw kind. Neem dan contact op via 085 – 4010839 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.